Gratin van zoete aardappel met foelie en tijm

Gratin van zoete aardappel met foelie en tijm

Ingrediënten

– 800 g zoete aardappel
– 250 ml slagroom
– 50 g parmezaanse kaas
– 1 tl foelie (poeder)
– 1 tl tijm
– peper en zout
– boter om ovenschaal in te vetten

Bereiding

– verwarm de oven voor op 200 graden

– vet een ovenschaal in met boter

– schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes 

– rasp de parmezaanse kaas fijn en meng 30 gram hiervan samen met de foeliepoeder en een beetje peper en zout door de slagroom

– leg een derde van de plakjes zoete aardappel mooi over elkaar op de bodem van de ovenschaal

– verdeel hier een derde van het roommengsel over

– herhaal dit twee keer

– strooi een theelepel tijm over de bovenste laag 

– verdeel als laatste de rest van de parmezaanse kaas erover

– zet voor 30 minuten in de oven

– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.