
Ingrediënten (4p)
– 500 g gnocchi
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 300 g chipolata’s
– 1 courgette
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 prei
– olie om in te bakken
– 80 g parmezaanse kaas (snippers)
Voor de saus
– 3 paprika’s (liefst rood of oranje)
– 15 g basilicum (blaadjes)
– 150 g mascarpone
– 1 limoen
– 2 tomaten (blokjes)
– zout en zwarte peper
Verder nodig
– foodprocessor of mengkom met draaiend mes (of evt. staafmixer of blender)
Bereiding
– verwarm de oven voor op 220 graden
– begin met het voorbereiden van de saus: halveer de drie paprika’s, haal de zaadlijsten en pitjes eruit en leg ze omgekeerd in een ovenschaal/op een bakplaat naast elkaar
– rooster ze zo’n 25 minuten in de oven tot ze behoorlijk zwartgeblakerd zijn
– haal ze uit de oven en laat ze even liggen om af te koelen, en trek daarna alle velletjes eraf
– doe de geroosterde paprika’s samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een foodprocessor (of ander apparaat waarmee je saus kunt blenden)
– snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn
– zet een wokpan of hapjespan op het vuur met olie en bak eerst de uien kort in en voeg daarna de knoflook toe
– snijd de chipolata’s in stukjes en voeg toe
– snijd vervolgens de courgette in halve plakjes en de champignons in vieren of zessen (ligt eraan hoe groot ze zijn) en voeg ook toe aan de pan
– snijd de prei in de lengte doormidden, was beide helften goed onder de kraan en snijd vervolgens in dunne ringen; voeg dan ook toe aan de pan
– laat alles in de pan nog zo’n 5 minuten bakken en roer af en toe door
– zet nu een koekenpan op hoog vuur met een goede laag olie
– doe de gnocchi erin en bak goudbruin (hoog vuur, zorg dat alle kanten goed gebakken worden en dat ze niet aanbranden)
– voeg nu de geroosterde paprikasaus toe aan de pan met chipolata’s en groenten, roer erdoorheen en laat het geheel even pruttelen terwijl ook de gnocchi nog aan het bakken zijn
– schep de saus op borden en verdeel hier de gnocchi over
– maak af met parmezaanse kaas
– eet smakelijk!