
Ingrediënten
– 2 bananen (200 g)
– 100 g kikkererwten (gekookt)
– 130 g havermout
– 50 g dadels (liefst Medjoul)
– 50 ml water (lauwwarm)
– 1 tl bakpoeder
– rasp van een halve citroen
– 50 g cranberries
– 30 g macadamia’s
Bereiding
– verwarm de airfryer of oven voor op 180 graden
– snijd de dadels in vieren en laat ze even weken in een glas met het lauwwarme water
– weeg 100 g kikkererwten af en spoel ze goed af
– doe de bananen, de kikkererwten, de havermout, de dadels met het water, het bakpoeder en de citroenrasp in de foodprocessor
– laat de machine draaien tot je een samenhangend geheel hebt
– hak de macadamia’s in stukjes en snijd eventueel de cranberries door de helft en meng beide met een lepel of spatel door het deegmengsel
– schep het deeg in zeven delen op/in een met bakpapier beklede ovenschaal/airfryerkom
– vorm er koeken van met behulp een vork
– bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
– laat geheel afkoelen; dan zijn ze het lekkerst
– bewaar de koeken in de koelkast (je kunt ze zeker vijf dagen bewaren)