Gezonde koeken met banaan, cranberries en macadamia’s

Gezonde koeken met banaan, cranberries en macadamia's

Ingrediënten

– 2 bananen (200 g)
– 100 g kikkererwten (gekookt)
– 130 g havermout
– 50 g dadels (liefst Medjoul)
– 50 ml water (lauwwarm)
– 1 tl bakpoeder
– rasp van een halve citroen
– 50 g cranberries
– 30 g macadamia’s 

Bereiding

– verwarm de airfryer of oven voor op 180 graden

– snijd de dadels in vieren en laat ze even weken in een glas met het lauwwarme water

– weeg 100 g kikkererwten af en spoel ze goed af

– doe de bananen, de kikkererwten, de havermout, de dadels met het water, het bakpoeder en de citroenrasp in de foodprocessor

– laat de machine draaien tot je een samenhangend geheel hebt 

– hak de macadamia’s in stukjes en snijd eventueel de cranberries door de helft en meng beide met een lepel of spatel door het deegmengsel 

– schep het deeg in zeven delen op/in een met bakpapier beklede ovenschaal/airfryerkom

– vorm er koeken van met behulp een vork

– bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven

– laat geheel afkoelen; dan zijn ze het lekkerst

– bewaar de koeken in de koelkast (je kunt ze zeker vijf dagen bewaren)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.