Gepofte zoete aardappel met gehakt en geroosterde paprika

Gepofte zoete aardappel met gehakt en geroosterde paprika

Ingrediënten (4p)

– 4 zoete aardappelen (middelgroot)
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 300 g (vega) gehakt
– (zwarte) peper en zout 
– 2 tl Italiaanse kruiden
– mespunt cayennepeper
– 3 geroosterde paprika’s
(uit pot)
– bol mozzarella
– 100 g oude kaas
– handje pompoenpitten
– 50 g rucola
– olie

Lekker erbij
– nachochips
– guacamole (klik hier voor mijn recept)

Bereiding

– verwarm de oven voor op 190 graden

– was de zoete aardappelen, droog ze goed af, snijd er eventuele rotte plekjes af en prik er met een vork aan alle kanten wat gaatjes in

– leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, smeer de aardappelen in met olijfolie, strooi er wat zout over en wikkel de folie er omheen (niet te strak, maar zorg wel dat de folie zo goed dicht zit dat er geen lucht kan ontsnappen)

– leg de ingepakte aardappelen op een bakplaat/in een grote schaal en laat de oven het werk doen; het zal zo’n drie kwartier duren voordat de aardappelen gaar zijn, maar het kan per oven en afhankelijk van de grootte van de aardappelen verschillen hoe lang het precies duurt; als je er met een vork makkelijk in kan prikken en de binnenkant voelt zacht aan, dan zijn ze gaar

– begin ongeveer een kwartier voordat de zoete aardappelen gaar zijn met het gehaktmengsel

– zet een pan op het vuur met een beetje olie 

– snipper de rode uien, hak de knoflook en doe samen met het gehakt in de pan

– voeg een beetje peper en zout, de Italiaanse kruiden en de cayennepeper toe en roer er doorheen

– snijd de geroosterde paprika’s in kleine stukjes en voeg toe

– bak nog even door tot het gehakt goed gaar is en zet het vuur dan uit

– haal de zoete aardappelen uit de oven en uit de aluminiumfolie en snijd ze doormidden

– haal met een lepel de inhoud van de zoete aardappelen uit de schil (houd ongeveer 1 cm aan alle randen over), doe dit in een bak of pan en prak met een vork tot een soort puree

– doe het gehaktmengsel erbij en meng door elkaar

– vul de uitgeholde halve zoete aardappelen met het mengsel en plaats ze daarna naast elkaar in een grote ovenschaal

– snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de gevulde zoete aardappelen

– zet de ovenschaal 8 minuten in de oven

– haal de schaal uit de oven en strooi de oude kaas erover

– serveer met pompoenpitten en rucola en eventueel met nachochips en guacamole 

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.