Gepofte zoete aardappel met burrata

Gepofte zoete aardappel met burrata

Ingrediënten (4p)

– 4 grote zoete aardappelen
– 180 g groene pesto
– 120 g zongedroogde tomaatjes
– 300 g ijsbergsla
– 1 bol burrata van 150 g of 4 burratines
– 4 el pijnboompitten
– zout
– olijfolie

Bereiding

– verwarm de oven voor op 190 graden

– was de zoete aardappelen, droog ze goed af, snijd er eventuele rotte plekjes af en prik er met een vork aan alle kanten wat gaatjes in

– leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, smeer de aardappelen in met olijfolie, strooi er wat zout over en wikkel de folie er omheen (niet te strak, maar zorg wel dat de folie zo goed dicht zit dat er geen lucht kan ontsnappen)

– leg de ingepakte aardappelen op een bakplaat/in een grote schaal en laat de oven het werk doen; het zal zo’n drie kwartier duren voordat de aardappelen gaar zijn, maar het kan per oven en afhankelijk van de grootte van de aardappelen verschillen hoe lang het precies duurt; als je er met een vork makkelijk in kan prikken en de binnenkant voelt zacht aan, dan zijn ze gaar

– rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en doe ze in een bakje zodra ze mooi bruin van kleur zijn

– wanneer de drie kwartier baktijd bijna voorbij is, kun je alvast de sla fijn snijden en de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes snijden; mix deze twee door elkaar

– aardappelen gaar?; haal ze uit de oven, laat ze eventjes liggen en haal ze dan voorzichtig (want heet!) uit de folie 

– snijd de aardappelen in aan de bovenkant en haal dat stuk schil eraf

– haal met een lepel de inhoud van de zoete aardappelen uit de schil (houd ongeveer 1 cm aan alle randen over) en doe dit in een bak of pan

– doe hier twee derde van de pesto bij en prak dit samen met een vork of stamppotstamper door elkaar

– vul de uitgeholde zoete aardappelen met het mengsel

– verdeel de ijsbergsla met de zongedroogde tomaatjes over de borden

– plaats hier de gevulde zoete aardappelen op

– haal de burrata/burratines uit de verpakking en verdeel over de aardappelen

– garneer met de geroosterde pijnboompitten en met de rest van de pesto

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.