Gegrilde spitskool met mosterd, parmezaan en cashewnoten

Gegrilde spitskool met mosterd, parmezaan en cashewnoten

Ingrediënten (4p)

– 2 spitskolen
– 8 el (grove) mosterd
– 6 el olijfolie
– peper en zout
– 1,5 tl nootmuskaat (liefst een bol die je moet raspen)
– 100 g parmezaanse kaas
– 20 zongedroogde tomaatjes
– 150 g cashewnoten

Bereiding

– verwarm de oven voor op 200 graden

– snijd de spitskolen in vieren en leg ze met de gesneden kant naar boven naast elkaar in een ovenschaal/op een bakplaat

– maak een mengsel van mosterd en olijfolie met een beetje peper en zout en smeer dit uit over de spitskolen

– zet voor 30 minuten in de oven (check halverwege even of je de positie van de kwarten nog moet veranderen voor gelijke garing (als bijv die aan de buitenkant een beetje zwart zijn en die in het midden niet, of andersom)

– rasp ondertussen de parmezaanse kaas en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes

– haal de spitskool uit de oven en leg op ieder bord twee kwarten

– rasp/strooi over alle kwarten lekker wat nootmuskaat en verdeel er vervolgens de parmezaanse kaas, de zongedroogde tomaatjes en de cashewnoten over 

– eet smakelijk!

1 reactie op “Gegrilde spitskool met mosterd, parmezaan en cashewnoten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *