
Ingrediënten (6p)
– 800 g bloemkool
– 300 g wokgarnalen (gepeld)
– 100 g rode kool
– 25 g macadamia’s
– 2 teentjes knoflook
– 4 el olijfolie
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– peper en zout
– 60 g parmezaanse kaas (blok)
– 100 g roomboter
– 1 tl nootmuskaat
– ¾ tl zout
– snuf cayennepeper
– zwarte peper
– ½ limoen
Verder nodig: mini ronde ovenschaaltjes (bijv. ramekins)
Bereiding
– verwarm de oven voor op 180 graden
– zet een pan met water en een beetje zout op hoog vuur en breng aan de kook
– snijd de bloemkool in roosjes, doe in de pan met kokend water en laat 10 minuten koken
– rasp nu alvast de parmezaanse kaas (60 gram)
– laat de wokgarnalen ontdooien door er een tijdje koud water over te laten stromen
– dep ze droog en doe ze in een kom
– pers 2 teentjes knoflook en voeg deze toe aan de garnalen, samen met de 4 eetlepels olijfolie, 1 tl gerookt paprikapoeder en een beetje peper en zout; meng goed door elkaar en schep af en toe even om
– giet de gekookte bloemkool af en doe in een foodprocessor, samen met de parmezaanse kaas, 100 g roomboter, een ruime tl nootmuskaat, ¾ tl zout, een snuf cayennepeper en een beetje zwarte peper; laat draaien tot een smeuïge puree
– vet de mini ovenschaaltjes in met boter en vul ze vervolgens met de bloemkoolpuree; strijk af met bijvoorbeeld een mes
– zet de schaaltjes een half uur in de oven
– snijd de rode kool fijn en zet klaar in een bakje
– hak de macadamia’s en doe ze in een ovenschaaltje; zet deze een kwartier bij de bloemkool in de oven en schep tussendoor een paar keer om
– zet vlak voordat de bloemkool klaar is een wokpan op het vuur; laat even warm worden en voeg dan de gemarineerde garnalen toe; bak aan beide kanten een paar minuten
– zet bordjes klaar, want het is tijd om het gerecht op te gaan maken!
– haal de bakjes bloemkoolpuree uit de oven en stort in het midden van de bordjes
– verdeel de rode kool en de macadamia’s er omheen
– plaats de garnalen op de bloemkoolpuree
– snijd een limoen doormidden en knijp uit over de bordjes
– eet smakelijk!