
Ingrediënten (voor een gemiddelde ovenschaal)
– 200 g spekjes
– 250 g groene asperges
– zwarte peper
– 5 eieren
– 200 ml slagroom
– 3 tl Italiaanse kruiden
– 1 ¼ tl nootmuskaat
– 100 g geraspte kaas
– paneermeel
– 40 g boter
– olie
Dippie erbij?
– sour cream
– limoen
Bereiding
– verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter
– bak de spekjes in een koekenpan (gebruik je vega spekjes?; dan heb je olie nodig; anders niet)
– snijd ondertussen bij alle asperges een stukje van de onderkant af
– haal de spekjes uit de pan en bak nu de asperges een paar minuten; strooi/maal er wat zwarte peper op
– klop ondertussen de eieren los en meng de slagroom, de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat er doorheen
– leg de kort gebakken asperges netjes naast elkaar in de ovenschaal, verdeel hier de spekjes over en schenk dan het eiermengsel erbij; verdeel er de helft van de kaas over en zet alvast 10 minuten in de oven
– haal de schaal eruit, verdeel er de rest van de kaas, een lekker laagje paneermeel en de boter over en zet nog 15 minuten in de oven
– laat een beetje (of helemaal) afkoelen en snijd in stukken
– maak eventueel een frisse dip door sour cream met wat limoensap te mengen
– eet smakelijk!