Frittata snacks met groene asperges, spekjes en kaas

Frittata snacks met groene asperges, spekjes en kaas

Ingrediënten (voor een gemiddelde ovenschaal)

– 200 g spekjes
– 250 g groene asperges
– zwarte peper
– 5 eieren
– 200 ml slagroom
– 3 tl Italiaanse kruiden
– 1 ¼ tl nootmuskaat
– 100 g geraspte kaas
– paneermeel
– 40 g boter 
– olie

Dippie erbij?
– sour cream
– limoen

Bereiding

– verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter 

– bak de spekjes in een koekenpan (gebruik je vega spekjes?; dan heb je olie nodig; anders niet) 

– snijd ondertussen bij alle asperges een stukje van de onderkant af

– haal de spekjes uit de pan en bak nu de asperges een paar minuten; strooi/maal er wat zwarte peper op

– klop ondertussen de eieren los en meng de slagroom, de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat er doorheen

– leg de kort gebakken asperges netjes naast elkaar in de ovenschaal, verdeel hier de spekjes over en schenk dan het eiermengsel erbij; verdeel er de helft van de kaas over en zet alvast 10 minuten in de oven

– haal de schaal eruit, verdeel er de rest van de kaas, een lekker laagje paneermeel en de boter over en zet nog 15 minuten in de oven 

– laat een beetje (of helemaal) afkoelen en snijd in stukken 

– maak eventueel een frisse dip door sour cream met wat limoensap te mengen

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.