Frisse citroentaart met munt en mascarpone

Frisse citroentaart met munt en mascarpone

Ingrediënten

– 100 g kletskoppen
– 150 g spritsen
– 75 g boter
– blikje gecondenseerde melk
– 250 ml slagroom
– 250 g mascarpone
– 5 takjes munt
– 125 ml citroensap (3-4 citroenen)
– garnering: extra koekjes, citroen en munt

Verder nodig
– evt. apparaat om koekjes te malen
– springvorm
– mengkom
– handmixer of elektrische garde

Bereiding

– zet een springvorm klaar en bekleed deze met bakpapier

– smelt de boter in een steelpannetje

– maal de koekjes en meng met de gesmolten boter

– verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel (eventueel beetje nat maken met water zodat het beter aan elkaar plakt); zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt 

– snijd/hak de muntblaadjes fijn en pers de citroenen

– doe de gecondenseerde melk, de slagroom en de mascarpone bij elkaar in een mengkom en mix dit eerst op lage stand door elkaar en mix daarna op de hoogste stand een paar minuten tot een dikke massa

– voeg dan eenderde van de citroensap toe en mix er doorheen; herhaal hetzelfde nog twee keer

– meng als laatste de fijngehakte muntblaadjes er doorheen

– schep het mengsel over de bodem en strijk enigszins glad

– laat minimaal een uur opstijven in de koelkast en garneer eventueel met koekjeskruimels, plakjes citroen en muntblaadjes

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.