Dadel-notenbakjes met yoghurt en mango

Dadel-notenbakjes met yoghurt en mango

Ingrediënten (3 à 4 stuks)

(noten liefst allemaal raw)
– 25 g pecannoten
– 25 g hazelnoten
– 40 g cashewnoten
– 30 g amandelen
– 50 g havermout
– 100 g (medjoul) dadels
– 100 ml amandelmelk
– 300 g (Griekse) yoghurt)
– 2 mango’s 

Verder handig
– foodprocessor 
– ovenbestendige bakjes
– mengkom
– bakpapier

Bereiding

– verwarm de oven of airfryer voor op 175 graden 

– doe alle noten in de foodprocessor en laat even draaien; ze moeten in kleine stukjes, maar let op dat ze niet te fijn gemalen worden, dus laat steeds kort draaien en check of het al goed is

– doe de gehakte noten samen met de havermout in een mengkom

– ontpit de dadels en snijd ze in vieren en doe samen met de amandelmelk in de foodprocessor

– laat draaien tot het een plakkerige massa is geworden

– voeg dan bij de noten en meng alles goed door elkaar tot een stevige sticky massa 

– doe bakpapier in ovenbestendige bakjes 

– verdeel de vulling over de bakjes en vorm met het mengsel bakjes met overal een dikte van ongeveer een halve centimeter (goed aandrukken) 

– bak de bakjes in 15 minuten af

– laat even afkoelen, haal dan uit de vormpjes en laat eventueel nog verder afkoelen (je kunt ze meteen opeten, maar je kunt ze ook gewoon bewaren) 

– vul de bakjes met (Griekse yoghurt)

– maak af met mangoroosjes/-kroontjes; deze maak je door te beginnen met de mango zo dicht mogelijk langs de pit door te snijden; vervolgens pak je een glas en duw je het afgesneden stuk langs de schil, zodat je met het glas de hele schil eraf ‘snijdt’ (de mango valt dan zo geschild in het glas); dan snijd je dat stuk mango in zo dun mogelijke plakken; deze schuif je uit elkaar alsof het een set kaarten is en dan kun je ze inrollen tot een soort roosje/kroontje

– plaats ze in de bakjes

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.