
Ingrediënten (4p)
Couscoussalade
– 200 g couscous
– 1,5 komkommer
– 2 paprika’s
– 1 rode ui
– 300 g snoeptomaatjes
– 200 g witte kaas
– pistachenoten (grof gehakt) voor garnering
Pistache-yoghurtsaus
– 200 g Griekse yoghurt
– sap van een halve limoen
– 1 el suiker
– 30 pistachenoten
– peper en zout
– handje muntblaadjes
Bereiding
– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de komkommer in dunne halve plakjes, de paprika’s in dunne reepjes, de tomaatjes in vieren en de rode ui in hele dunne halve ringen
– snijd het blok witte kaas in kleine blokjes
– pak een mooie schaal en schep hier eerst de gegaarde couscous in; verdeel vervolgens alle andere ingrediënten erover
– maak dan in een bakje de yoghurtsaus: maal de pistachenoten fijn met een keukenapparaat of probeer zo fijn mogelijk de hakken met een mes; haal de muntblaadjes van de takjes en snijd deze fijn; doe alles ingrediënten bij elkaar in een bakje en meng tot een heerlijke saus
– schep de couscoussalade op borden/in bakjes en schep per portie ongeveer 2 eetlepels yoghurtsaus op de couscous; roer de saus door de couscous heen en strooi er nog wat extra pistachenoten overheen
– eet smakelijk!