Couscoussalade met pistache-munt-yoghurtsaus

Couscoussalade met pistache-munt-yoghurtsaus

Ingrediënten (4p)

Couscoussalade
– 200 g couscous
– 1,5 komkommer
– 2 paprika’s 
– 1 rode ui
– 300 g snoeptomaatjes
– 200 g witte kaas
– pistachenoten (grof gehakt) voor garnering

Pistache-yoghurtsaus
– 200 g Griekse yoghurt
– sap van een halve limoen
– 1 el suiker  
– 30 pistachenoten 
– peper en zout
– handje muntblaadjes 

Bereiding

– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking

– snijd de komkommer in dunne halve plakjes, de paprika’s in dunne reepjes, de tomaatjes in vieren en de rode ui in hele dunne halve ringen

– snijd het blok witte kaas in kleine blokjes

– pak een mooie schaal en schep hier eerst de gegaarde couscous in; verdeel vervolgens alle andere ingrediënten erover

– maak dan in een bakje de yoghurtsaus: maal de pistachenoten fijn met een keukenapparaat of probeer zo fijn mogelijk de hakken met een mes; haal de muntblaadjes van de takjes en snijd deze fijn; doe alles ingrediënten bij elkaar in een bakje en meng tot een heerlijke saus

– schep de couscoussalade op borden/in bakjes en schep per portie ongeveer 2 eetlepels yoghurtsaus op de couscous; roer de saus door de couscous heen en strooi er nog wat extra pistachenoten overheen

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.