Couscous met gegrilde pompoen, feta en rode ui

Couscous met gegrilde pompoen, feta en rode ui

Ingrediënten (4p)

– 250 g (volkoren) couscous
– 2 tl ras el hanout kruiden
– 1 tl kaneel
– 1 el olie
– ½ pompoen
– 1 kilo rode uien
– 8 el balsamico-azijn
– 6 el bruine basterdsuiker
– 3 teentjes knoflook
– 200 g feta
– 50 g amandelschaafsel
– olie om in te bakken

Verder nodig
– grillpan

Bereiding

– snijd de rode uien in halve ringen

– verhit een koekenpan of hapjespan met een paar eetlepels olie op middelhoog vuur

– gooi de gesneden rode uien in de pan en bak al roerend aan

– voeg de balsamico-azijn en de basterdsuiker toe en roer er doorheen

– zet het vuur nu laag en laat de uien lekker lang rustig bakken (roer af en toe door terwijl je met de rest bezig bent)

– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking

– rooster het amandelschaafsel in een koekenpan met goede bodem (zonder olie); zet het vuur niet te hoog en blijf goed opletten; wanneer het allemaal een beetje bruin is gebakken is het klaar; schep in een bakje en laat afkoelen

– was de pompoen, snijd doormidden (van de onderkant naar de bovenkant), haal de pitten en het vruchtvlees eruit en snijd dan in halve ringen met een dikte van 1 cm

– zet de grillpan op middelhoog vuur met wat olie 

– grill de halve pompoenringen aan beide kanten zo’n 5 minuten

– maak ondertussen de couscous af door er de ras el hanout kruiden, de kaneel en een eetlepel olie aan toe te voegen en roer er goed doorheen 

– snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de pan met rode uien en laat nog kort meebakken

– voeg ook een beetje peper en zout toe aan de uien en roer er doorheen

– verkruimel de feta (of snijd in kleine stukjes)

– schep de couscous op de borden en plaats hier de gegrilde pompoenringen op

– verdeel de gekarameliseerde rode uien en de verkruimelde feta erover en maak af met het amandelschaafsel

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.