
Ingrediënten (4p)
– 250 g (volkoren) couscous
– 2 tl ras el hanout kruiden
– 1 tl kaneel
– 1 el olie
– ½ pompoen
– 1 kilo rode uien
– 8 el balsamico-azijn
– 6 el bruine basterdsuiker
– 3 teentjes knoflook
– 200 g feta
– 50 g amandelschaafsel
– olie om in te bakken
Verder nodig
– grillpan
Bereiding
– snijd de rode uien in halve ringen
– verhit een koekenpan of hapjespan met een paar eetlepels olie op middelhoog vuur
– gooi de gesneden rode uien in de pan en bak al roerend aan
– voeg de balsamico-azijn en de basterdsuiker toe en roer er doorheen
– zet het vuur nu laag en laat de uien lekker lang rustig bakken (roer af en toe door terwijl je met de rest bezig bent)
– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
– rooster het amandelschaafsel in een koekenpan met goede bodem (zonder olie); zet het vuur niet te hoog en blijf goed opletten; wanneer het allemaal een beetje bruin is gebakken is het klaar; schep in een bakje en laat afkoelen
– was de pompoen, snijd doormidden (van de onderkant naar de bovenkant), haal de pitten en het vruchtvlees eruit en snijd dan in halve ringen met een dikte van 1 cm
– zet de grillpan op middelhoog vuur met wat olie
– grill de halve pompoenringen aan beide kanten zo’n 5 minuten
– maak ondertussen de couscous af door er de ras el hanout kruiden, de kaneel en een eetlepel olie aan toe te voegen en roer er goed doorheen
– snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de pan met rode uien en laat nog kort meebakken
– voeg ook een beetje peper en zout toe aan de uien en roer er doorheen
– verkruimel de feta (of snijd in kleine stukjes)
– schep de couscous op de borden en plaats hier de gegrilde pompoenringen op
– verdeel de gekarameliseerde rode uien en de verkruimelde feta erover en maak af met het amandelschaafsel
– eet smakelijk!