Couscous met baharat, bloemkool en granaatappel

Couscous met baharat, bloemkool en granaatappel

Ingrediënten (4p)

– 250 g (volkoren) couscous
– 3 el baharat specerijenmix
– 2 grote uien
– 1 bloemkool
– 200 g vega kip
– pot kikkererwten
– 200 g witte kaas
– 200 g granaatappelpitjes
– 100 g cashewnoten (gebrand)
– olie om in te bakken

Bereiding

– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking

– snijd de uien in halve/kwart ringen

– verwarm een hapjes-/wokpan met olie

– bak hierin eerst de uien 

– snijd de bloemkool in kleine roosjes/stukjes en voeg bij de uien; laat vijf minuten bakken

– haal de vega kip uit de verpakking, snijd de stukken iets kleiner en voeg ook toe

– is de couscous klaar?; roer hier dan de baharat specerijenmix doorheen

– spoel de kikkererwten goed af en voeg toe aan de wok-/hapjespan; laat alles nog even goed bakken onder af en toe roeren

– snijd de witte kaas in kleine blokjes en doe in een bakje 

– zet ook de granaatappelpitjes en de cashewnoten klaar 

– proef of de bloemkool beetgaar is; zo ja, dan kun je alles opdienen

– schep de couscous op de borden, verdeel hier het bloemkoolmengsel over en garneer met de wittekaasblokjes, de granaatappelpitjes en de cashewnoten

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *