
Ingrediënten (4p)
– 250 g (volkoren) couscous
– 3 el baharat specerijenmix
– 2 grote uien
– 1 bloemkool
– 200 g vega kip
– pot kikkererwten
– 200 g witte kaas
– 200 g granaatappelpitjes
– 100 g cashewnoten (gebrand)
– olie om in te bakken
Bereiding
– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de uien in halve/kwart ringen
– verwarm een hapjes-/wokpan met olie
– bak hierin eerst de uien
– snijd de bloemkool in kleine roosjes/stukjes en voeg bij de uien; laat vijf minuten bakken
– haal de vega kip uit de verpakking, snijd de stukken iets kleiner en voeg ook toe
– is de couscous klaar?; roer hier dan de baharat specerijenmix doorheen
– spoel de kikkererwten goed af en voeg toe aan de wok-/hapjespan; laat alles nog even goed bakken onder af en toe roeren
– snijd de witte kaas in kleine blokjes en doe in een bakje
– zet ook de granaatappelpitjes en de cashewnoten klaar
– proef of de bloemkool beetgaar is; zo ja, dan kun je alles opdienen
– schep de couscous op de borden, verdeel hier het bloemkoolmengsel over en garneer met de wittekaasblokjes, de granaatappelpitjes en de cashewnoten
– eet smakelijk!