
Ingrediënten
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 of 3 courgettes
– bouillonblokjes voor 2 liter soep
– bosje verse peterselie
– bosje bieslook
– peper en zout
– kookroom, crème fraiche of plantaardige room
– brood, zoute stengels of kaasstengels
– olie om in te bakken
Bereiding
– snipper de uien en hak de knoflook
– zet een soeppan op het vuur met wat olie en bak hier de uien en de knoflook in aan
– snijd ondertussen de courgettes in blokjes en bak ook even aan in de pan
– voeg de bouillonblokjes en een liter water toe
– breng aan de kook
– hak de peterselie en bieslook fijn en voeg aan de soep toe wanneer deze zo’n 10 minuten kookt
– laat de verse kruiden nog een paar minuten meekoken
– zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer (of in een blender die de hitte aankan)
– voeg naar smaak peper en zout en een paar scheutjes/eetlepels room toe en roer tot een mooie egale soep
– serveer met brood, zoute stengels of kaasstengels
– eet smakelijk!