Courgettesoep met peterselie en bieslook

Courgettesoep met peterselie en bieslook

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 of 3 courgettes
– bouillonblokjes voor 2 liter soep
– bosje verse peterselie
– bosje bieslook
– peper en zout
– kookroom, crème fraiche of plantaardige room
– brood, zoute stengels of kaasstengels
– olie om in te bakken

Bereiding

– snipper de uien en hak de knoflook 

– zet een soeppan op het vuur met wat olie en bak hier de uien en de knoflook in aan

– snijd ondertussen de courgettes in blokjes en bak ook even aan in de pan

– voeg de bouillonblokjes en een liter water toe

– breng aan de kook

– hak de peterselie en bieslook fijn en voeg aan de soep toe wanneer deze zo’n 10 minuten kookt

– laat de verse kruiden nog een paar minuten meekoken

– zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer (of in een blender die de hitte aankan)

– voeg naar smaak peper en zout en een paar scheutjes/eetlepels room toe en roer tot een mooie egale soep

– serveer met brood, zoute stengels of kaasstengels

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.