Gevulde courgettebol met orzorisotto

Courgettebol met orzorisotto (W)

Ingrediënten (4p)

– 4 courgettebollen (het kan ook met 4 kleine courgettes of 2 grote courgettes)
– 250 g orzo/riso 
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 150 ml witte wijn
– 1 liter groentebouillon gemaakt van poeder/blokjes voor 1,5 liter
– 500 g (kastanje)champignons
– 300 g spinazie
– 120 g zongedroogde tomaten
– 100 g parmezaanse kaas (blok)
– 1,5 tl nootmuskaat
– 2 tl gerookt paprikapoeder
– 2 tl tijm
– 2 tl oregano
– olijfolie
– peper en zout

Bereiding

– verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

– snijd de courgettebollen horizontaal doormidden en hol ze uit; houd hierbij 0,5 tot 1 cm van alle randen over; bewaar de inhoud, want die gaat gewoon door de risotto heen

– leg de uitgeholde onder- en bovenkanten op een bakplaat, smeer er wat olie op en strooi er eventueel een beetje zout over; zet in de oven voor 30 tot 40 minuten

– snipper de uien en hak de knoflook

– verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de uien en knoflook een paar minuten

– maak ondertussen alvast de bouillon klaar

– voeg de orzo toe aan de uien en knoflook en laat even meebakken

– blus vervolgens af met de witte wijn

– voeg dan steeds beetje bij beetje de bouillon toe en roer steeds goed door

– snijd ondertussen de champignons in (halve) plakjes en bak deze mee

– nu kunnen we ook de courgettevulling gebruiken; snijd dit wat kleiner als dat nog nodig is en bak mee

– snijd dan ook de zongedroogde tomaten in kleine stukjes/reepjes en voeg ook toe aan de risotto

– proef ondertussen af en toe de orzo om te checken of het al gaar is

– rasp de parmezaanse kaas

– orzo gaar?; voeg dan alle kruiden en tweederde van de geraspte parmezaanse kaas toe, strooi er een beetje peper en zout bij en roer alles goed elkaar

– schep op alle borden een beetje risotto, plaats daar de onderste helften van de courgette in en vul deze met wat risotto; strooi er wat parmezaanse kaas overheen en zet het dakje van de courgettebol erop

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.