
Ingrediënten
– 250 g suiker
– 500 ml water
– 250 ml citroensap (5 à 6 citroenen)
– 3/4 takjes munt
Bereiding
– zet de Midas ijspan minimaal een dag van tevoren in de vriezer
– doe de suiker en het water samen in een steelpannetje en zet op het vuur tot de suiker opgelost is in het water
– haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat staan tot het suikerwater is afgekoeld
– was de citroenen even goed en gebruik een dunschiller om de schil van drie citroenen te halen
– doe de citroenschillen en takjes munt in het suikerwater en laat een uurtje intrekken
– pers de citroenen uit tot je 250 ml citroensap hebt
– haal de smaakmakers uit het suikerwater en meng nu de 250 ml citroensap door het suikerwater
– giet het mengsel in de ijspan en zet deze eventueel terug in de vriezer (hoeft niet per se)
– schep na een uurtje even om
– nu nog een uurtje wachten en dan is het sorbetijs klaar om op te scheppen
– eet smakelijk!