Citroensorbetijs met munt uit de Midas ijspan

Citroensorbet met munt uit de Midas ijspan

Ingrediënten

– 250 g suiker
– 500 ml water
– 250 ml citroensap (5 à 6 citroenen)
– 3/4 takjes munt

Bereiding

– zet de Midas ijspan minimaal een dag van tevoren in de vriezer

– doe de suiker en het water samen in een steelpannetje en zet op het vuur tot de suiker opgelost is in het water

– haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat staan tot het suikerwater is afgekoeld

– was de citroenen even goed en gebruik een dunschiller om de schil van drie citroenen te halen

– doe de citroenschillen en takjes munt in het suikerwater en laat een uurtje intrekken

– pers de citroenen uit tot je 250 ml citroensap hebt

– haal de smaakmakers uit het suikerwater en meng nu de 250 ml citroensap door het suikerwater

– giet het mengsel in de ijspan en zet deze eventueel terug in de vriezer (hoeft niet per se)

– schep na een uurtje even om 

– nu nog een uurtje wachten en dan is het sorbetijs klaar om op te scheppen

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.