
Ingrediënten (3 grote of 4 kleinere burgers)
Voor de burgers
– 400 g (kastanje)champignons
– 1 ui
– 2 eieren
– 12 el paneermeel
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
– ½ tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl kerriepoeder (madras)
– 1,5 tl zout
– zwarte peper (20 draaitjes
– olie om in te bakken
Voor het geheel
– 3 of 4 broodjes
– 35 g rucola
– 3 of 4 geroosterde paprika’s (uit pot)
– 60 g truffelmayonaise
– 40 g parmezaanse kaas (snippers)
Lekker erbij
– frietjes
Bereiding
– serveer je frietjes bij de burgers?; bak deze dan op tijd af
– snipper de ui en snijd de champignons in hele kleine stukjes (van 3 bij 3 mm ongeveer)
– doe samen in een mengkom
– voeg hier de eieren aan toe en alle kruiden en peper en zout en meng door elkaar
– voeg dan eerst 6 eetlepels paneermeel toe en meng er goed doorheen
– doe dit vervolgens met 2 eetlepels paneermeel en dan nog een keer tot je op 10 eetlepels zit
– als het mengsel niet te nat meer is, maar nog wel goed aan elkaar kleeft, dan is het al goed zo; als je de substantie nog niet goed genoeg vindt, kun je nu de laatste 2 eetlepels paneermeel er doorheen mengen (en als het nodig is nog iets meer)
– zet nu een koekenpan op het vuur met een laag olie
– vorm burgers van het mengsel en bak de burgers aan beide kanten zo’n 5 minuten (tussen laag en middelhoog vuur in)
– bak (indien nodig) ondertussen de broodjes af
– zet de rest van de ingrediënten vast klaar
– snijd de broodjes open, leg op de onderkant wat rucola en plaats hier een geroosterde paprika op
– leg de gebakken burgers nu op de broodjes
– maak af met truffelmayonaise en parmezaanse kaas
– eet smakelijk!