Champignonburgers met truffelmayo en geroosterde paprika

Champignonburgers met truffelmayo en geroosterde paprika

Ingrediënten (3 grote of 4 kleinere burgers)

Voor de burgers
– 400 g (kastanje)champignons
– 1 ui
– 2 eieren 
– 12 el paneermeel
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
– ½ tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl kerriepoeder (madras)
– 1,5 tl zout
– zwarte peper (20 draaitjes
– olie om in te bakken

Voor het geheel
– 3 of 4 broodjes
– 35 g rucola
– 3 of 4 geroosterde paprika’s (uit pot)
– 60 g truffelmayonaise 
– 40 g parmezaanse kaas (snippers)

Lekker erbij
– frietjes

Bereiding

– serveer je frietjes bij de burgers?; bak deze dan op tijd af

– snipper de ui en snijd de champignons in hele kleine stukjes (van 3 bij 3 mm ongeveer)

– doe samen in een mengkom

– voeg hier de eieren aan toe en alle kruiden en peper en zout en meng door elkaar

– voeg dan eerst 6 eetlepels paneermeel toe en meng er goed doorheen

– doe dit vervolgens met 2 eetlepels paneermeel en dan nog een keer tot je op 10 eetlepels zit

– als het mengsel niet te nat meer is, maar nog wel goed aan elkaar kleeft, dan is het al goed zo; als je de substantie nog niet goed genoeg vindt, kun je nu de laatste 2 eetlepels paneermeel er doorheen mengen (en als het nodig is nog iets meer)

– zet nu een koekenpan op het vuur met een laag olie

– vorm burgers van het mengsel en bak de burgers aan beide kanten zo’n 5 minuten (tussen laag en middelhoog vuur in)

– bak (indien nodig) ondertussen de broodjes af 

– zet de rest van de ingrediënten vast klaar

– snijd de broodjes open, leg op de onderkant wat rucola en plaats hier een geroosterde paprika op

– leg de gebakken burgers nu op de broodjes

– maak af met truffelmayonaise en parmezaanse kaas

– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.