Caprese spiesjes met homemade pesto in wraprolletjes

Caprese spiesjes met homemade pesto in wraprolletjes

Ingrediënten (16 spiesjes)

De pesto
– 75 g pijnboompitten
– 30 g verse basilicum
– 80 g parmezaanse kaas
– sap van ⅔ limoen
– 2 el extra vierge olijfolie
– zwarte peper en zout

De spiesjes
– 3 (volkoren) wraps
– homemade pesto
– 32 bolletjes mozzarella (2 bakjes)
– 16 snoeptomaatjes (1 bakje)

Verder handig
– koekenpan met goede bodem
– foodprocessor
– houten spiesjes

Bereiding

De pesto

– rooster de pijnboompitten (zonder olie) in een koekenpan (zet het vuur niet te hoog, blijf erbij, schud regelmatig om en schep meteen over in een bakje als ze klaar zijn zodat ze niet doorgaren); laat even afkoelen

– pluk indien nodig de blaadjes basilicum tot je 30 gram hebt

– rasp de parmezaanse kaas fijn (evt. met een foodprocessor)

– doe de pijnboompitten en basilicum in de foodprocessor en laat even draaien

– voeg daarna de parmezaanse kaas toe en mix er doorheen

– pers ⅔ limoen uit boven de mengkom en laat dit er ook doorheen mengen

– voeg dan beetje bij beetje (terwijl de machine draait) de olijfolie toe tot het een mooie smeuïge pesto is geworden

– breng hoger op smaak met peper en zout

Voorbereiding ingrediënten 

– besmeer elke wrap met eenderde van de pesto en rol strak op

– snijd een stukje van de zijkant af en snijd uit elke wrap 11 rolletjes

– was de snoeptomaatjes en snijd ze doormidden

– giet het vocht van de mozzarellabolletjes af

De spiesjes

– begin met een wraprolletje, dan een half snoeptomaatje, dan een bolletje mozzarella

– doe dit per spiesjes twee keer in dezelfde volgorde

– mocht je blaadjes basilicum over hebben, kun je deze eventueel ook nog aan de spiesjes rijgen

– dien leuk op, bijvoorbeeld op een groot bord

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.