
Ingrediënten
– 275 g bulgur
– 1,2 kilo pompoen
– 200 g feta
– 140 g rozijnen
– 1 limoen
– 100 g cashewnoten
– 75 g rucola
– olie
– zwarte peper en zout
Bereiding
– verwarm de oven voor op 200 graden
– was de pompoen, snijd doormidden en haal de pitjes eruit en snijd de bovenkant, de onderkant en indien nodig de oneffenheden eraf; snijd in gelijke blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm
– leg ze op een bakplaat, sprenkel er wat olie over en strooi er peper en zout op; hussel alles een beetje door elkaar en verspreid dan over de gehele bakplaat
– zet voor 20 minuten in de oven en schep halverwege even om
– bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd dan de feta in kleine stukjes, snijd de limoen alvast doormidden en zet de rozijnen, cashewnoten en rucola vast klaar
– de pompoen en de bulgur klaar?; verdeel dan eerst de rucola over de borden, schep hier de bulgur op en vervolgens de pompoenblokjes; knijp hier de limoen boven uit; maak af met de feta, de rozijnen en de cashewnoten (dit recept kun je trouwens warm of koud eten)
– eet smakelijk!