
Ingrediënten
(voor een springvorm van 24 cm of een bakvorm met een oppervlakte van ongeveer 450 vierkante cm)
– 200 g boter
– 125 g kristalsuiker
– 75 g donkerbruine basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker (8 g)
– 1 ei
– 225 g bloem
– snuf zout
– 100 g bastognekoekjes
– 60 g gedroogde kersen
Bereiding
– verwarm de oven voor op 180 graden
– smelt de boter kort in de magnetron zodat deze zachter wordt en makkelijker te mengen is
– doe de boter samen met de verschillende suikers in een mengkom en mix door elkaar tot een romig geheel
– klop het ei los in een schaaltje en voeg hiervan de helft toe aan het botermengsel
– voeg vervolgens de bloem en het zout toe, mix nog even door en kneed het dan tot een samenhangend deeg
– snijd/hak de bastognekoekjes in kleine stukjes en snijd ook de gedroogde kersen in tweeën/vieren
– kneed de koekjes en kersen door het deeg heen tot deze goed door het deeg verdeeld zijn
– beleg de springvorm of bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg hierover
– maak het mooi glad door het deeg met een bolle kant van een lepel aan te drukken (als het plakt dan kun je de lepel nat maken)
– bestrijk het deeg met het geklopte halve ei (je houdt waarschijnlijk wel wat over)
– maak met een vork een patroon in het deeg
– bak in 25 minuten af
– je kunt eventueel al een stukje van de boterkoek snijden terwijl deze nog een beetje warm is, maar het snijdt het fijnst wanneer de boterkoek is afgekoeld
– enjoy!