Bereiding
– rasp de bloemkool (liefst met foodprocessor, anders met de hand met een rasp)
– spoel de kikkererwten schoon in een vergiet en maal ze fijn in de foodprocessor en meng dan door de bloemkoolrasp
– pak een grote kom, leg hier de schone theedoek in en stort het mengsel erin
– druk/knijp er zoveel mogelijk van het vocht uit en gooi het vocht weg
– doe het mengsel in de kom en voeg het bakpoeder, de specerijen, het zout, een beetje peper, het ei en de havermout toe; meng goed door elkaar
– als het goed is het mengsel nu stevig genoeg om er burgers van te vormen (niet stevig genoeg?; voeg dan nog een beetje havermout toe)
– vorm er vier grote burgers van (of meer als je ze kleiner wil)
– bak de burgers in een goede laag olie op laag tot middelhoog vuur aan beide kanten in zo’n 8 tot 10 minuten per kant gaar
– serveer de burgers op een broodje met sla, chilisaus, mayonaise en uitjes
– en ook aan te raden voor erbij: frietjes van zoete aardappel
– eet smakelijk!