Bloemkoolburgers met kikkererwten, nootmuskaat en kerrie

Bloemkoolburgers met kikkererwten, nootmuskaat en kerrie

Ingrediënten (4 grote burgers

 

– halve bloemkool (400 g)
– pot kikkererwten (250 g uitlekgewicht)
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl nootmuskaat
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 2 tl zout
– zwarte peper
– 1 ei
– 75 g havermout
– olie om in te bakken

Voor erbij
– broodjes
– sla
– chilisaus
– mayonaise
– uitjes
– zoete aardappel friet

Verder nodig
– grote kom
– foodprocessor of rasp
– schone theedoek

Bereiding

– rasp de bloemkool (liefst met foodprocessor, anders met de hand met een rasp)

– spoel de kikkererwten schoon in een vergiet en maal ze fijn in de foodprocessor en meng dan door de bloemkoolrasp

– pak een grote kom, leg hier de schone theedoek in en stort het mengsel erin

– druk/knijp er zoveel mogelijk van het vocht uit en gooi het vocht weg

– doe het mengsel in de kom en voeg het bakpoeder, de specerijen, het zout, een beetje peper, het ei en de havermout toe; meng goed door elkaar

– als het goed is het mengsel nu stevig genoeg om er burgers van te vormen (niet stevig genoeg?; voeg dan nog een beetje havermout toe)

– vorm er vier grote burgers van (of meer als je ze kleiner wil)

– bak de burgers in een goede laag olie op laag tot middelhoog vuur aan beide kanten in zo’n 8 tot 10 minuten per kant gaar 

– serveer de burgers op een broodje met sla, chilisaus, mayonaise en uitjes

– en ook aan te raden voor erbij: frietjes van zoete aardappel

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.