Bladerdeeghapjes met spinazie, brie, pistachenoten en zoete balsamico

Bladerdeeghapjes met spinazie, brie, pistachenoten en zoete balsamico

Ingrediënten (voor 40 hapjes)

– 10 bladerdeegplakjes (pakje diepvries)
– 1 ei
– 100 g spinazie
– 200 g brie
– 150 g pistachenoten (ongepeld)
– 100 ml balsamicocrème (voorkeur) of -azijn
– 50 ml agavesiroop of honing

Bereiding

– haal de bladerdeegpakjes uit de vriezer en laat apart van elkaar een beetje ontdooien

– verwarm de oven voor op 200 graden

– snijd de bladerdeegplakjes in vieren en verspreid over de bakplaten

– snijd bij ieder vierkantje de buitenrand in: dit houdt in dat je een langs alle randen een soort vierkantje maakt met een mes zonder helemaal door het deeg heen te snijden (hiermee zorg je ervoor dat de bladerdeeghapjes niet te veel opbollen)

– klop het ei los en bestrijk de vierkantjes hiermee

– leg op ieder plakje een blaadje spinazie

– snijd de brie in 40 stukjes en leg op de spinazieblaadjes

– bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 20 minuten gaar (kijk ook op de verpakking van het bladerdeeg; hier zitten soms kleine verschillen in); als het bladerdeeg mooi goudbruin is, zijn de hapjes goed

– haal ondertussen de pistachenoten uit de dopjes en maak een mengsel van de balsamico(crème) en de honing/agavesiroop

– haal de schalen uit de oven en druk per hapje twee pistachenoten in de bladerdeeghapjes

– verdeel de zoete balsamico erover

– eet smakelijk!

1 reactie op “Bladerdeeghapjes met spinazie, brie, pistachenoten en zoete balsamico”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *