
Ingrediënten
– 250 g gekookte bieten (incl. sap)
– 125 g geitenkaas
– ½ limoen
– 40 g amandelmeel
– 1 el honing
– 20 stengels bieslook
– 3 takjes munt
– zout en zwarte peper
– 125 ml slagroom
– ½ zakje klopfix
Voor erbij
– brood
– toastjes
– snoeptomaatjes
– komkommer
Verder nodig
– foodprocessor
– mengkom
– handmixer
Bereiding
– doe de gekookte bieten samen met een beetje sap in de foodprocessor en voeg ook de geitenkaas en het sap van een halve limoen toe; laat draaien tot een egale massa
– voeg dan het amandelmeel en de honing toe
– snijd de bieslook en munt fijn, samen met een beetje zout en zwarte peper, en voeg ook toe en laat weer draaien tot het goed door elkaar gemixt is
– pak een mengkom en klop hier de slagroom in op met een half zakje klopfix; de slagroom hoeft niet volledig stijf te worden, maar moet wel lobbig en luchtig zijn
– doe de opgeklopte slagroom bij de andere ingrediënten en laat de foodprocessor nog even kort draaien tot het een egale spread is geworden
– serveer op brood of in een leuk bakje op de borrelplank met toastjes en snackgroenten
– eet smakelijk!