Bietenburgers met gegrilde aubergine en geitenkaas

Bietenburgers met gegrilde aubergine en geitenkaas

Ingrediënten (8 burgers)

Voor de burgers
– 500 g rauwe rode biet
– blik linzen (uitlekgew. 265 g)
– 2 eieren
– 8 el paneermeel
– 1,5 el tijm
– 2 tl zout
– peper
– olie om in te bakken

Voor erbij
– 50 g rucola
– 4 tomaten
– 1 aubergine
– 125 g zachte geitenkaas
– 50 g amandelen
– Italiaanse bollen, ciabatta of ander brood dat jij lekker vindt

Bereiding

– rasp de rode bieten met een foodprocessor of gewoon met de hand met een rasp

– spoel de linzen goed af en maal ze in een foodprocessor of prak ze met een vork

– doe de geraspte biet, de gemalen linzen, de eieren, het paneermeel, de tijm, het zout en een beetje peper in een grote kom en meng goed door elkaar

– verdeel het mengsel in acht delen en maak er burgers van

– verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de burgers in 10 tot 15 minuten gaar (af en toe omkeren)

– bak het brood af in de oven of airfryer, in een broodrooster of tussen grillplaten

– snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken en bak deze in een grillpan of koekenpan

– hak de amandelen in kleine stukjes

– snijd dan de tomaten in plakken, haal de geitenkaas uit de verpakking en zet de rucola, de tomaten, de geitenkaas en de amandelen vast klaar op tafel

– begin bij het opbouwen van het broodje met rucola en plakjes tomaat, leg daar de burger op, smeer er een rondje geitenkaas over uit, leg er een plak gegrilde aubergine bovenop en strooi er als laatste de gehakte amandelen over

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *