Bayleys-chocoladetruffels met nougatine

Bayleys-chocoladetruffels met nougatine

Ingrediënten

Voor de vulling
– 150 ml Bayleys
– 60 g boter
– 200 g melkchocolade
– 70 g pure chocolade (85%)

Voor de buitenkant
– 200 g pure chocolade (70%)
– 100 g nougatine

Verder nodig
– hittebestendige kom
– rechte schaal

Bereiding

– doe de Bayleys en de boter in een steelpannetje en zet op een laag vuurtje, zodat de boter rustig kan smelten en je het geheel langzaam aan de kook kunt brengen (roer steeds even door)

– pak een hittebestendige kom en doe daar de 200 g melkchocolade en 70 g pure chocolade in (in stukjes) 

– kookt het Bayleys-botermengsel?; haal van het vuur en giet over de chocoladestukjes

– roer met een spatel door tot alle chocolade gesmolten is en het een egaal mengsel is

– bekleed een recht(hoekig)e schaal met vershoudfolie en giet het Bayleys-chocolademengsel hierin; dek vervolgens af met het vershoudfolie (tegen de chocolade aan gedrukt) en zet dan in de koelkast voor minimaal een uur om op te stijven

– haal de vulling uit de koelkast en uit het folie en snijd in 25 tot 30 gelijke stukken

– rol er balletjes van 

– leg nu een plank/bord klaar (handig als deze in de koelkast past) met een stuk bakpapier erop

– smelt de pure chocolade au bain marie

– doe de nougatine in een bakje 

– zet alles op een handige manier neer zodat je makkelijk door kunt werken

– doe het volgende voor elke truffel: prik een cocktailprikker in een balletje; wentel het balletje door de chocolade; plaats het balletje op de plank/het bord met bakpapier en haal de cocktailprikker eruit; strooi er nougatine over en druk voorzichtig een beetje aan

– alle truffels gemaakt?; zet de plank/het bord dan eventjes in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden; als je ze nog een tijdje wil bewaren kan dat ook gewoon in de koelkast

– geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.