Auberginedip met ricotta en truffelaroma

Auberginedip met ricotta en truffelaroma

Ingredienten

– 1 aubergine
– 3 el olijfolie met truffelaroma
– 2 el ricotta
– 2 à 3 el citroensap (vers)
– zout en zwarte peper

Bereiding

– verwarm de oven voor op 190 graden

– snijd de aubergine doormidden en snijd de binnenkanten zover mogelijk in; doe dit schuin de ene kant en ook de andere kant op (zodat je een soort ruitjespatroon krijgt), met steeds ongeveer een centimeter tussen de insneden

– verdeel over beide helften een eetlepel truffelolie en strooi er een beetje peper en zout op

– leg de aubergines in een ovenschaal (of een bakplaat of rooster met bakpapier) en zet voor 45 tot 50 minuten in de oven 

– haal uit de oven en laat een beetje afkoelen

– snijd alleen het bovenste topje van de aubergine af, verder kun je alles gebruiken

– gooi de gegrilde aubergine in stukken in een foodprocessor en voeg daar een eetlepel olie met truffelaroma,  de ricotta en het citroensap aan toe

– voeg nog een beetje peper toe en breng eventueel nog op smaak met wat zout 

– serveer met nacho’s, broodjes of toastjes

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.