
Ingredienten
– 1 aubergine
– 3 el olijfolie met truffelaroma
– 2 el ricotta
– 2 à 3 el citroensap (vers)
– zout en zwarte peper
Bereiding
– verwarm de oven voor op 190 graden
– snijd de aubergine doormidden en snijd de binnenkanten zover mogelijk in; doe dit schuin de ene kant en ook de andere kant op (zodat je een soort ruitjespatroon krijgt), met steeds ongeveer een centimeter tussen de insneden
– verdeel over beide helften een eetlepel truffelolie en strooi er een beetje peper en zout op
– leg de aubergines in een ovenschaal (of een bakplaat of rooster met bakpapier) en zet voor 45 tot 50 minuten in de oven
– haal uit de oven en laat een beetje afkoelen
– snijd alleen het bovenste topje van de aubergine af, verder kun je alles gebruiken
– gooi de gegrilde aubergine in stukken in een foodprocessor en voeg daar een eetlepel olie met truffelaroma, de ricotta en het citroensap aan toe
– voeg nog een beetje peper toe en breng eventueel nog op smaak met wat zout
– serveer met nacho’s, broodjes of toastjes
– eet smakelijk!