Aardappelschotel met zongedroogde tomaatjes en kaas

Aardappelschotel met zongedroogde tomaatjes en kaas

Ingrediënten

– 700 g kruimige aardappelen
– 2 rode uien
– 200 g wortel
– 1 courgette
– 1 (gele) paprika
– 150 tuinerwten
– 12 zongedroogde tomaatjes
– 2 el Italiaanse kruiden
– ½ tl paprikapoeder
– 1 tl nootmuskaat
– zout
– (olijf)olie en/of boter
– 100 g geraspte kaas
– 50 paneermeel
– 40 g roomboter

Bereiding

– zet een kookpan op het vuur met water en een beetje zout en breng aan de kook

– laat de aardappelen (zijn ze allemaal of sommige heel groot?; snijd ze dan even doormidden) hier zo’n 10 minuten in koken, totdat je er met een vork makkelijk in kunt prikken

– verwarm de oven alvast voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter 

– snijd de rode uien in halve ringen en de wortel en de courgette in halve of kwart plakjes

– verhit een wokpan of hapjespan op het vuur en bak hier eerst de uien kort in aan

– voeg vervolgens de wortel en courgette toe

– snijd dan de paprika in blokjes en laat ook nog even meebakken

– snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg samen met de tuinerwten en de kruiden toe aan de pan en strooi er ook lekker wat zout en wat peper bij

– giet dan de aardappelen af, snijd ze in blokjes, voeg toe aan het groentemengsel en meng alles goed door elkaar

– schep het mengsel in de ingevette ovenschaal

– verdeel de kaas over de ovenschotel en strooi daar vervolgens het paneermeel op 

– snijd de roomboter in kleine stukjes/plakjes en verspreid over de schotel

– zet de schaal zo’n 20 à 25 minuten in de oven 

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.